A Ki vagy, doki? (Doctor Who) 1963 óta műsoron levő, a BBC által készített brit televíziós sci-fi sorozat. A sorozat egy rejtélyes, földönkívüli időutazó kalandjairól szól, aki magát a „Doktornak” nevezi. TARDIS (Time And Relative Dimensions In Space) nevű időgépével tett utazásai során kísérőivel együtt bejárja az időt és a teret, különféle problémákat (a legtöbb epizódban, habár nem kizárólag, agresszív földönkívüliek okozta vészhelyzeteket) megoldva és kalandokba keveredve.

A sorozat szerepel a Guinness Rekordok Könyvében is, mint a világ leghosszabb ideig műsoron levő sci-fi sorozata, s amely egyúttal a brit popkultúrának is része. A sorozat sok elismerést kapott képzeletdús történeteiért, kreatív, kis költségű speciális effektjeiért, és az (eredetileg a BBC Radiophonic Workshop által készített) elektronikus zene úttörő használatáért. Nagy Britanniában és máshol is kultusz-sorozat lett és a brit tévés szakma generációira volt hatással, akik közül sokan a sorozatot nézve nőttek fel. A kritikusok és a közönség az egyik legjobb brit műsornak tartotta és 2006-ban elnyerte a legjobb drámasorozatnak járó BAFTA-díjat, ezen kívül pedig 2005 óta ötször egymás után nyert dráma kategóriában a National Television Awards-on. Ez annál inkább meglepő, mivel hangvétele könnyed (például ritka, hogy főszereplő meghalna benne), sokszor komikumra játszik, illetve, az angol irodalmi hagyományoknak megfelelően, sok esetben alkalmaz horror- vagy fantasy kliséket. Ennek ellenére, köszönhetően az ötletekkel teli forgatókönyvíró(k)nak, a sorozat igen mély vagy drámai hangvételű epizódokat is tartalmaz, amelyek általában kiváltják a kritikusok elismerését.

A sorozat eredetileg 1963 és 1989 között volt műsoron, majd 1996-ban még egy televíziós filmet is készítettek belőle. A sorozatot 2005-ben sikeresen újraindították. Az új sorozatot a BBC Wales készíti (a produkció költségének egy részét a Canadian Broadcasting Corporation (CBC) állta, akik társproducerként vannak feltüntetve a stáblistán, de nem rendelkeznek kreatív beleszólási joggal). A Doctor Who-nak több médián is készültek spin-offjai (mellékágai), beleértve a 2006–2009-ben sugárzott Torchwood és a 2007-ben indított The Sarah Jane Adventures című televíziós sorozatokat. Magyarországon eddig 2006 és 2008-ban az új sorozat első-második évadát mutatta be az RTL Klub és a Cool TV Ki vagy, doki? címmel, majd 2010-ben ugyanezzel a címmel az

AXN Sci-Fi bemutatta a harmadik és negyedik évadot is a Speciális epizódokkal együtt. Az ötödik és hatodik évad 2011-ben került adásba. Összesen eddig 245 történet (rész) készült, amely több mint 804 epizódnak felel meg. A régi évadok ugyanis kevesebb, de hosszabb (1,5-2,5 órás) részeket tartalmaztak, 4-6 25 perces epizódra vágva. A sorozatot jelenleg a Filmbox Plus adja.

A Doktor szerepét több színész is játszotta. Ezt a szereplőváltást a történetben regenerálódásnak hívják, azaz a Doktor új testet és személyiséget kap (de az emlékei megmaradnak). A jelenlegi (2019) Doktort Jodie Whittaker alakítja, aki Peter Capaldi-tól vette át a „stafétabotot” 2017. december 25-én a „Twice Upon a Time” című epizód végén. Az új sorozat legutóbbi, tizenegyedik évadja 2018. október 7-én kezdődött.

Forrás: Wikipédia